BAILE HERCULANE 2013

01

Dragi jogini i prijatelji duhovnosti, kao što već znate, naša škola joge TARA je deo velike međunarodne škole joge M.I.S.A. (Movement for Spiritual Integration in the Absolute) koja broji skoro 40 000 studenata joge u skoro 30 zemalja širom sveta. Centar ove škole Joge je u Rumuniji, gde je i škola nastala pod vođstvom osnivača ove škole joge, Gregoriana Bivolarua, velikog majstora joge savremenog doba.

U ovom članku vam želimo  predstaviti praktične informacije o međunarodnim simpozijumima Joge koji se održavaju u Rumuniji. Naime, svake godine se 2 puta održava veliki skup jogina iz celog sveta na području Rumunije, gde studenti joge kao i svi ostali koji ne vežbaju jogu, imaju mogućnost da u u posebnoj duhovnoj atmosferi, koju čine hiljade jogina iz celog sveta, dožive izuzetna duhovna iskustva.

Prvi joginski skup se održava početkom maja u planinskom gradiću Baile Herculane, nedaleko od graničnog prelaza Đerdap 2, nekih 300 km od granice sa Srbijom, a drugi skup se održava u letnjem periodu u turističkom gradiću Kostinešt (Costinesti), smeštenom na obali crnog mora. Oba simpozijuma Joge  posećuje hiljade jogina iz celog sveta.

02

Bogati program ovog duhovnog spektakla obuhvata između ostalog:

–       izuzetna predavanja sa različitim duhovnim tematikama,

–       zajedničke meditacije uz muziku koje prizivaju i bude različita duhovna stanja,

–       pozorišne predstave sa duhovnim sadržajem i mnoštvom humora,

–       koncerte,

–       specijalna predavanja posebno za žene i muškarce,

–       vežbe hata-joge u prirodi,

–       inicijacije u razne joginske tehnike koje se na celogodišnjim kursevima joge ne podučavaju (tehnika gromobrana, tehnika duhovnog impulsa, tehnika blagotvornog transa, inicijacija u mantru Indre i druge),

–       poseban „specijalitet“ ovih simpozijuma su velike meditacije u spirali Jang koje imaju i po nekoliko hiljada učesnika i omogućavaju izuzetne duhovne doživljaje, transformacije i lečenja.

03

Na ovim susretima vlada prijatna prijateljska duhovna atmosfera gde možete upoznati mnogo duhovnih ljudi iz celog sveta. Pohađanje ovih skupova nudi izuzetnu mogućnost za brzu duhovnu transformaciju i ostvarenje skoka u duhovnom razvoju.

Kao što smo spomenuli, na svakom simpozijumu možete učestvovati na veoma posebnim akcijama ove škole joge, velikim meditacijama u Spirali Jang. Reč je o specijalnoj meditaciji koja je specifična za ovu duhovnu školu. U Spirali su učesnici smešteni naizmenično muškarac-žena prema redosledu 12 astroloških znakova. Meditacija u Spirali Jang nam omogućava doživljavanje izuzetnog energetskog toka Jang, koji stvara ovakva velika spirala, i istovremeno nas spaja sa 12 tipova suptilnih astralnih energija koje odgovaraju astrološkim znakovima, kao i sa stanjem potpunog kosmičkog čoveka. U ovim meditacijama se stvara izuzetno energetsko polje koje omogućava velike pomake u procesu duhovne transformacije.

Baile Herculane je planinski gradić koji turisti često posećuju zbog lekovitih banja koje potiču još iz perioda rimske vladavine. Lepa, čista i netaknuta priroda, sa vodopadima u blizini, lekovitim sumpornim izvorima, mnoštvom izvora pitke vode i čistim vazduhom, privlače mnoštvo posetilaca. Joginski skup u Herculane počinje uglavnom početkom maja kada priroda očarava svojom lepotom u prolećnoj atmosferi. Boravak na prolećnom simpozijumu Joge u Herkulane osvežava i dušu i telo, i mnogima je boravak na ovim skupovima nezaboravan događaj na koji s nestrpljenjem čekaju svake godine. Inspiracija i duhovna svežina posle ovakih skupova održava jogine sledećih meseci u izuzetnom duhovnom raspoloženju i aspiraciji.

 04

ORGANIZACIONI DETALJI

Ukoliko odlučite da posetite ovaj simpozijum, dodajemo dalje nekoliko praktičnih informacija i pravila.

Ove godine skup će se održavati od 25. aprila do 6. maja 2013. Nije neophodno učestvovati na celom simpozijumu, već je moguće učestvovati i kraći period, prema sopstvenim mogućnostima.

 PRIJAVE:

Što se pre odlučite i javite kontakt osobi ili svom instruktoru tim bolje, međutim, možete se bilo kad odlučiti, i u poslednji čas.

 PUT

Put do Herculane je individualan, dakle u vlastitom aranžmanu. Međutim, ukoliko se prijavite na vreme, moguće je  organizovati i zajednički put (kolima ili kombijem). Put do Herkulane traje pet-šest sati, dakle ukoliko krenete ujutru, kasno popodne, predveče ste tamo.

VIZA

Za ulazak u Rumuniju nije potrebna viza, ali uzmite u obzir da je Rumunija u EU.

 SMEŠTAJ

Smeštaj je takođe individualnog karaktera. Moguće je odsesti u lokalnim hotelima ili mnogim privatnim kućama ili pansionima kojima Herkulane obiluje. Cena smeštaja za jednu noć iznosi od 7, 8 EURA pa naviše, zavisno od komfora koji želite.

CENA SIMPOZIJUMA

Cena simpozijuma za međunarodne studente Joge je 150 EURA, ali na našu molbu osnivaču škole, zbog slabije ekonomske situacije u našoj zemlji, studenti škole Joge u našoj zemlji plaćaju polovinu takse, znači 75 evra.

LEGITIMACIJA ZA SIPMOZIJUM

Legitimacija za simpozijum se dobija na licu mesta i u tu svrhu potrebno je poneti 2 slike formata 10x15cm.

NEUČESNICI KURSEVA JOGE

Simpozijum je dostupan i onima koji ne učestvuju na kursevima joge ili tantre ali samo u pratnji učesnika kurseva joge ili tantre koji će garantovati za njih. Osobe koje nisu punoletne mogu skupu prisustvovati samo sa pismenim odobrenjem roditelja.

KONTAKT ZA PRIJAVE

Prijaviti se možete direktno kod svog instruktora Joge, ili putem emaila na skolajogetara@yahoo.com, kao i putem telefona 060 57 00 957  ili 063 533 949.