Testi-lelki harmónia: a jóga

1

Az utóbbi évtizedekben a jóga a nyugati világban egyre népszerűbbé vált, azonban a tanított jóga gyakran sajnos megmarad a fizikai szinten, az egészség megőrzésénél és a hajlékonyságnál. A jóga, rendszeres gyakorlás esetén, természetesen mindezt biztosítja, de mindenekelőtt út a mély önismerethez, ahhoz, hogy megtaláljuk és megvalósítsuk életünk értelmét, a belülről fakadó boldogságot és az egyre nagyobb tudatosságot életünk minden szintjén.

Egyre több helyen lehet jóga órákra járni. De vajon hogyan tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelő jóga tanfolyamot? A legfontosabb kérdés, hogy eldöntsük, mit is kívánunk elérni a jóga révén, mi a célunk vele? Valamilyen testi betegségünkre keresünk ily módon gyógyírt, a stressz kezelésének egy módját látjuk benne, esetleg csak a testmozgás egy módja számunkra, vagy a jógát, mint az önfejlesztés, a spirituális fejlődés egy útjának tekintjük? Akármi is legyen a fenti kérdésekre adott válasz, mindenképpen fontos, hogy olyan helyen jógázzunk, ahol hiteles, a jóga többezer éves hagyományához hű módon oktatják a jógát, ahol felkészült és több éves tapasztalattal rendelkező oktatók tanítanak.

grieg 1

Rendkívül fontos, hogy a jóga órák tematikája jól felépített legyen, hiszen bizonyos haladóbb jógagyakorlatok elsajátítása megfelelő szintű felkészülés nélkül nem kockázatmentes, ezért ajánlott olyan tanfolyamot keresnünk, ahol a haladó jógatechnikákat, mint például a fejállás vagy légzési gyakorlatok (pránajáma) csak több hónap elteltével tanítják, amikor az addigi gyakorlás eredményeképpen erre teljes mértékben felkészültünk.

Fontos, hogy a jóga tanfolyam gyakorlati és elméleti részből is álljon, vagyis a tényleges gyakorláson túl a jógához kapcsolódó ismereteket szerezhessünk, hogy  elmagyarázzák nekünk a különböző gyakorlatok hatásait mind a fizikai testünkre, mind pedig az értelmünkre,  lelki világunkra.

2011 óta Zentán a Tara Jóga egyesület jóga tanfolyamokat szervez. Az egyesület egyike azon kevés mai jógaiskoláknak, melyek alapos, átfogó és mély képzést nyújtanak a jóga és a meditáció terén. Iskolánk ötvözi különböző ezoterikus hagyományok elméleti és gyakorlati részét és számunkra, nyugati emberek számára is érthetővé teszi a jóga összetett rendszerét.

A tanfolyam mottója: “Folyamatos átalakulás” vagy más szóval folyamatos szellemi fejlődés.

Az Integrál jóga tanfolyamon a következőkről lesz szó:

• A fizikai, lelki, szellemi harmónia elérése
• Út az igazi önmegismeréshez, a spirituális felébredéshez
• A sprirituális elvek integrálása a mindennapi életbe
• A különböző jóga irányzatok, technikák harmonikus integrálása egy rendszerbe.

2015 év őszén újra lehetőség van arra, hogy új érdeklődők csatlakozzanak a tanfolyamhoz. Egy ingyenes nyílt előadás alkalmával betekintést nyerhetünk jóga iskolánk ezen tanfolyamába, ahol az oktató közelebbről bemutatja a tanfolyam menetrendjét és, interaktív óra lévén, válaszol minden esetleges kérdésre.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

INGYENES NYITÓ ELŐADÁS

Időpont: 2015. október 7. szerda, 18.30 óra
Cím: Szép utca 7 (a zentai hídnál lévő óvoda tornaterme)
Információ: 063/533-937 és skolajogetara@yahoo.com
Honlap: integralna-joga.com
www.facebook.com/skolajogetara