KURSEVI JOGE

Celogodišnji kursevi joge počinju od oktobra, a upis traje celu godinu. Jedan čas joge traje od 90-120 minuta. Svakog časa se dobijaju i štampani kursevi u kojima je detaljno objašnjeno sve što se vežba na časovima. Svake nedelje se podučava nova praktična tehnika, vežbaju se već naučene tehnike, i prikazuje se novi materijal u teoriji, koji posle toga zajedno vežbamo.

Ovaj celogodišnji kurs, dakle, ima veoma dubok, ozbiljan i sistematičan pristup obučavanju joge. Ovakvim pristupom, ova škola joge je na svoj način jedinstvena u celoj Evropi. Ceo tok vežbi je pod nadgledanjem iskusnih instruktora joge, koji su uvek spremni da te posavetuju i isprave eventualne greške. Instruktori joge su na raspolaganju i posle časa, ukoliko su polaznicima potrebni lični saveti ili pomoć.

KO MOŽE POHAĐATI KURS JOGE?

Kurseve joge može  pohađati bilo ko od 9 godina starosti nadalje. U uvom pogledu nema nikakvih ograničenja, s izuzetkom teških psihičkih oboljenja  poput šizofrenije i paranoje, kod kojih je pohađanje kursa joge zabranjeno.

U slučaju ozbiljnijih ili urođenih bolesti (na primer bruh, ozbiljniji problemi s kičmom, srčani problemi itd), terapija sa lekovima odnosno trudnoće, molimo te da obavestiš instruktora.

ŠTA PONETI NA PRVI ČAS JOGE?

Na času joge dobro je imati ugodnu odeću (trenerku ili slično) i treba poneti sunđer, ćebe ili drugi podmetač.

Ukoliko zakasniš na čas, slobodno možeš da se pridružiš; u tom slučaju tiho uđi u salu. Molimo sve jogine da se za vreme osvešćivanja efekata date vežbe ne pomeraju odnosno ne šetaju salom (u tom slučaju treba da se sačeka početak sledeće vežbe).