Časove držimo jednom nedeljno, u trajanju od 90-120 minuta. Na svakom času se uči nešto novo, prvo se prikaže teorijska pozadina a potom se i vežba prikazano; na prvim časovima je malo više teorije pošto smatramo važnim da se dobije jedna osnova putem koje se mogu razumeti metodi joge, tj na koji način oni utiču na naše biće.

Važno je jedinstvo forme i sadržaja, razumeti da vežbe joge ne znače samo istezanje tela; one su kompleksne metode koje blagotvorno utiču na celo naše biće, uključujući tu i našu psihu, um i duh. Ako izostaneš sa uvodnih časova, dobijaš štampane skripte pomoću kojih se izgubljeno može nadoknaditi. Osim toga, instruktori ponavljaju važne informacije i postoji i mogućnost individualnih konsultacija.

Za razliku od drugih studija joge naš kurs je strukturisan poput škole, što znači da se svaki put prikazuje novi materijal, prvo teorijska strana, a potom se vežba naučeno, i novonaučeno se na harmoničan način ugrađuje u do tada naučene metode. Zbog toga se očekuje od svakog polaznika da redovno učestvuje na časovima i stoga se kursevi plaćaju na mesečnom nivou.

Individualna vežba je izuzetno važna, stoga preporučujemo da i kod kuće vežbaš naučeno, po mogućstvu svakog dana. Kurs traje do kraja juna (sa dve nedelje pauze, jedna za novu godinu a druga u proleće) i, ukoliko želiš da produbiš svoje znanje, kurs se nastavlja sledeće školske godine.

Pred kraj godine, sticanjem određenog znanja, kurs se zatvara i u tom slučaju se može krenuti na novi kurs, sledeće školske godine.

Nekoliko tema sa prve godine:

● asane (položaji tela), prikazivanje (i naravno, nakon toga vežbanje) njihovog terapeutskog i suptilnog efekta

● princip rezonancije, tačke fokusa u mikrokosmosu ljudskog bića, suptilni omotači ljudskog bića

● vežbe čišćenja (krije)

● potpuno joginsko opuštanje (šavasana)

● joga nidra (joga svesnog spavanja)

● joga vida

● saveti vezani za ishranu (prikazivanje energetskih efekata hrane sa tačke gledišta Sunčevih odnosno Mesečevih aspekata)

● moralni i etički principi (Jama-nijama)

● jednostavna tehnika za otkrovenje Sopstva

● meditacija (Laja joga)

● terapija muzikom

● vežbe za unutrašnju alhemijsku transformaciju seksualnog potencijala

Teme sa druge godine:

● terapeutski i suptilni efekti asana (položaja tela)

● vežbe disanja (Pranajama)

● terapija bojama

● joga Velikih kosmičkih sila (Maha vidja joga)

● Astralni univerzum, metoda za osvešćivanje astralnog tela

● biološka transmutacija i sublimacija